dinsdag 8 oktober 2013

DIY Fietskrat van pallethout

Fietskrat
Vandaag was ik weer lekker aan de klus. In een paar uurtjes tijd, helaas wat langer dan gepland, heb ik dit mooie fietskrat gemaakt.
Wil je ook zelf aan de slag lees dan verder..


Ik heb de beschrijving gemaakt n.a.v. het maken van het kratje wat je op de eerste foto kunt zien. Je kan het zelf natuurlijk aanpassen, groter, kleiner maken of meerdere lagen. Veel klus plezier!


Benodigdheden om dit mooie fietskrat te maken:
* Pallet. (of andere plankjes) 3x6 plankjes.
* Een decoupeerzaag. (kan natuurlijk ook een handzaag zijn)
* Boormachine.
* Schroeven.
* Hamer.
* Stoffer.
* Meetlint.
* Pen.
* Boortjes.
* Knijptang.
* Schuurpapier.
* De maten van het krat wat je wilt hebben.

Er zijn een paar producten die wel op de foto staan maar die ik toch niet heb gebruikt, deze producten staan dan ook niet op het lijstje en heb je niet nodig voor het fietskrat.
Verder had ik nog enkele dingen nodig die niet op de foto staan, deze staan wel in het lijstje.Stap 1:
Teken de maten uit op het hout wat je nodig hebt en zaag deze af.
Haal vervolgens alle spijkers die er nog in zitten met de hamer en knijptang eruit. Als je geen gebruik maakt van een pallet heb je hier waarschijnlijk geen last van. Ik heb de volgende maten gebruikt: 6x33 cm 6x23 cm en 6x46 cm.Stap 2:

Als je alle latjes hebt afgezaagd haal je alle splinters er met een schuurpapiertje af. 
 
Stap 3:
Het is belangrijk dat je de gaatjes waar de schroeven moeten komen eerst voor boord in het eerste plankje anders gaat het hout scheuren. Als je ook het plankje waar hij haaks op komt te liggen voor boord kan de schroef zich niet vast zetten.


Stap 4: 
Nu alle latjes geschuurd en een deel voor geboord is kan je vier plankjes aan elkaar vast gaan maken net zoals een laatje van je keukenkastje. Helaas ben ik vergeten om daar een foto van te maken. Als je twee laatjes klaar hebt maak je bij de onderste nog twee latjes vast als bodem.


Stap 5:
De laatste stap alweer! Zoals je op deze foto kunt zien heb ik 6 kleine plankjes gebruikt om ruimte tussen de twee 'laatjes' te houden zodat mijn krat wat hoger werd. Ik heb 5cm als tussenruimte gelaten. Doordat je 6 plankjes gebruikt blijft het één stevig geheel.

Ik hoop dat je met mijn uitleg uit te voeten kunt. Mocht je vragen hebben mail me gerust!

Wat ging er mis?
Het was de bedoeling om een opbergkrat voor mijn tassen te maken maar helaas heb ik niet goed naar de maten op mijn briefje gekeken. Waardoor ik nadat ik alles gezaagd had er achter kwam dat de latjes veel te klein waren. 
Nadat ik nieuwe latjes had gezaagd en alles in elkaar had zitten kwam ik erachter dat ik niet goed na had gedacht over de latjes aan de buitenkant. Deze kleine latjes maakten het krat zeker 3 cm breder waardoor het niet meer op de plek pasten waar ik de krat graag had gewild. Uiteindelijk werd het dan ook een fietskrat
Waarom heb ik gekozen voor pallet hout?
Ik houd erg van robuust hout en vind oud hout erg mooi en levendig. Overal kan je wel gratis pallets krijgen, hierdoor is werken met pallet hout ook nog eens super goedkoop! 

2 opmerkingen:

  1. Heel creatief geweest en ziet er goed uit!!!
    Ik kijk al uit naar het volgende!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit heeft wel wat! XO

    p.s. op mijn blog valt €25,- shop tegoed te winnen! klik hier!

    BeantwoordenVerwijderen